3 ting du kan gøre for at få en flot græsplæne

De fleste med haver nyder at have en snorlige græsplæne, der står flot og enkelt som supplerende syn til hus og terrasse. Måske du før har prøvet at gå forbi en have, der netop så sådan ud, og kigget sukkende efter den med ønsket om, at bare din egen have så sådan ud. Det er faktisk ikke så kompliceret eller omfattende en opgave.

Græsslåmaskine på batterier er en nyere løsning, der passer helt perfekt i tidens ånd med fokus på miljø og klima. Når en græsslåmaskine kører på batteri, undgår du at bruge benzin eller lignende for at kunne anvende den. Det er smart, og det er også med til at gøre græsslåmaskinen væsentligt mere lydsvag. Hos GreenFrog.dk finder du et bredt udvalg af forskellige græsslåmaskiner på batteri med opladere i alle prisklasser.

1. Slå græsset i lige baner

Hvis du vil have det udtryk frem i din græsplæne, at den står snorlige, er det vigtigt, at du slår den i lige baner. Slå altid græsplænen på langs og ikke på tværs. Det kan virke som et enkelt råd, men det er faktisk med til at gøre hele forskellen. De lige linjer på langs vil skabe symmetri, hvilket er rart for øjet, og det er dette, der er med til at få den til at fremstå netop lige og velplejet. Når du gør det på langs, forstærker det desuden de lige linjer, da de fremstår længere, og dette er med til at rette plænen ud i snorlige længder.

2. Slå græsset jævnligt

Græs gror hurtigt, og det er vigtigt at slå det jævntligt, hvis du vil bevare den pæne plæne. Det skyldes, at kortere græs ser mere velplejet ud end langt. Når græsset bliver bare en smule for langt, vil det begynde at brede sig ud til siderne, og dette kan skabe det velkendte usoginerede udseende, hvor det ligner, at græsset gror lettere tilfældigt.

3. Ryd græsplænen før græsklipning

Inden du skal klippe dit græs, er det vigtigt at gå græsplænen igennem for fx nedfaldne blade og grene. Hvis dette ligger på plænen, når du kører over det med græsslåmaskinen, vil det blot blive hakket i mindre stykker og spredt ud over græsplænen. Det meste vil naturligvis falde ind i græsslåmaskinens beholder, men det kan ikke undgås, at noget vil falde ud på græsplænen, og det vil blot skue øjet som pletter på en ellers perfekte grønne flade som din plænen ellers er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *