4 myter omkring iPhone opladere

Der går en masse rygter om farerne ved mobiltelefoner og tilbehør fra andre distributører end de orginale producenter, når det kommer til elektronik og teknologi samt en lang række andre myter ved brugen af kabler med ipHones. Men kan man faktisk stole på dette? Her vil vi komme med 4 myter omkring iPhone opladning, og hvorvidt der er hold i dem eller ej.

 Det er farligt at bruge andre opladere end Apples egne

Det siges, at det at oplade din iPhone med kabler, der ikke strammer fra Apple af, kan skade din mobiltelefon. Dette er kun halvt sandt. Hvis din oplader er fra et betroet firma og er mærket med Made for iPhone, er du på den sikre side. Du kan derfor roligt gå efter billig iPhone oplader til din mobiltelefon. Undgå dog alligevel at bruge billige kopi kabler og opladere, da de ofte er billigere på grund af manglende sikkerhedsmekanismer i det interne kredsløb. Det er på grund af produkter som disse, du hører om iPhone batterier, der eksploderer og telefoner, som spontant forbrænder.

Brug ikke din telefon under opladning

Denne myte kom fra en isoleret hændelse, hvor en iPhone brugers enhed eksploderede. Sandheden  bag er dog, at brugeren brugte en kopi oplader, der forårsagede skader på telefonen. Dette har intet med at oplade og bruge en telefonen på samme tid, da det ikke i sig selv er farligt.

Oplad ikke din telefon natten over

Mange af os har vores telefoner tilsluttet natten over for at vågne op til en fuldt opladet mobiltelefon. Dette beskadiger ikke telefonen. Din smartphone er faktisk intelligent nok bygget op til at stoppe med at tage energi fra strømkilden, når den er blevet fuldt opladt. Din telefon kan forblive tilsluttet, selv når den ikke længere modtager strøm.

Du behøver aldrig at slukke for din iPhone

Dette er faktisk ikke sandt. De fleste af os slukker aldrig vores telefoner, og selvom dette ikke er den værste ting at gøre, hjælper det slet ikke din telefons batteri. Ifølge Apple selv, kan slukning af din telefon fra tid til anden, hjælpe med at forbedre batteriets levetid.

Beskadigede og flossede kabler kan udgøre en brandfare

Faktisk blev hele 53.600 hjemmebrande startet i 2008 som følge af elektriske fejl eller funktionsfejl. Derfor er kabelvedligeholdelse enormt vigtig. Smartphones har generelt en levetid på cirka to år, men dette kan afkortes ved ikke at passe ordentligt på dine kabler til din mobiltelefon.