De ti bedste MMA kæmpere lige nu

Hvad er UFC?

UFC står for United Figting Championship, som er en organisation der arrangerer mesterskaberne i MMA. Organisationen har hovedkontor i Las Vegas og blev oprettet i 1993, I 2001 blev UFC opkøbt af selskabet Zuffa. Den nuværende UFC præsident hedder Dana White, Dana White er hovedårsagen til at UFC i dag er kendt over hele verden. Inden hans lederskab, levede UFC en hensygnende tilværelse, og havde langt fra den udbredelse det har i dag. Nu om dage er UFC en millardforretning, og Dana White betragtes som hovedårsagen bag dette. Dane Whites seneste påfund, er at omgå COVID-19 rejse restriktionerne, ved at afholde UFC turneringer på Fight Island. Fight Island menes at være en kunstig Ø uden for Abu Dhabi. Her kan du finde en oversigt over UFC event Mainevents.dk

Hvad er MMA?

Vi kender alle Karate, Taekwondo, Kung fu og måske Capoeira, der alle er kampsporter, centrede om forskellige lande. Karate forbinder vi oftest med Japan, og er en udbredt kampsportsgren i Danmark. Taekwondo er en koreansk kampsport, hvor hovedfokus er på spark, Kung fu kender vi fra Kina og Bruce Lee, der viste sine evner i adskillige film. Den sidstnævnte kampsport er anderledes end de andre, i og med at den er opstået uden for sydøst Asien. Capoeira er en brassiliensk kampsport der er meget bevægelig, og mest minder om en dans. Dette er blot et udsnit af kampsporter, man kunne også nævne Jiu-jitsu, Judo og boksning.

MMA står for Mixed Martial Arts, og er en blanding af adskillige kampsporter, mens man i eksempelvis Karate blot markerer (det vil sige at man ikke rammer sin modstander), bliver der ikke holdt igen i MMA. Her rammer slag og spark, og kampen er ikke omme før dommeren stopper kampen eller en af kæmperne giver op. Selve kamparenaen foregår i et otte kantet bur med 2 kæmpere og en dommer, og omgivet af publikum.

Hvem er de bedste MMA dyrkere lige nu?

Da kampsporten efterhånden er ret udbredt, er der adskillige meninger om hvem der er de bedste kæmpere lige nu, denne liste er baseret på Business Insiders vurdering (KOs = knock outs):

  • 10: Alexander Volkanovski — 21 sejre / 1 tabt på knock out
  • 9: Patricio Freire — 30 sejre / 4 tabte (1 KO og 3 dommerbeslutninger)
  • 8: Justin Gaethje — 22 sejre / 2 tabte (2 KOs)
  • 7: Israel Adesanya — 19 sejre / 0 tabte
  • 6: Douglas Lima — 32 sejre / 7 tabte (1 KO, 1 opgivet, 5 dommerbeslutninger)
  • 5: Demetrious Johnson — 30 sejre / 3 tabte (dommerbeslutninger)
  • 4: Kamaru Usman — 16 sejre / 1 tabt (opgivet)
  • 3: Jon Jones — 26 sejre / 1 tabt (Diskvalificeret)
  • 2: Henry Cejudo —16 sejre / 2 tabt (1 KO og 1 dommerbeslutning)
  • 1: Khabib Nurmagomedov — 28 sejre / 0 tabte