Fordele og ulemper ved pantsætning og salg

Vurdering

Hos PANTSAT.DK finder du en virksomhed, der vil give dig en gratis vurdering af dine værdifulde genstande.

Mange oplever nemlig på et eller andet tidspunkt i deres liv, at det kan være nyttigt at veksle nogle af disse genstande til kontanter lige her og nu, hvilket så kan ske enten gennem salg med tilbagekøbsret eller salg.

Alt du skal gøre for at få denne vurdering er blot at følge det ovenstående link, og efterfølgende udfylde den formular du bliver henvist til. Her skal du blot skrive, hvilket type genstand der er tale om, mærke og model, samt en kort beskrivelse.

Når du så har modtaget denne vurdering, handler det for dig som forbruger om at gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker salg med tilbagekøbsret eller salg. Og der er både fordele og ulemper ved begge ting, og netop derfor kan du lige her læse meget mere om netop dette for at gøre valget så nemt for dig som overhovedet muligt.

Salg med tilbagekøbsret

Det som salg med tilbagekøbsret i princippet betyder er, at du egentlig bare stiller genstanden som sikkerhed for en udbetaling. Du vil altså blive tilbudt et vist beløb, som naturligvis er baseret på værdien af varen, og så skal du betale pengene tilbage inden for en bestemt tidsramme. Genstanden vil herefter blive opbevaret et sikkert sted i hele kontraktens varighed.

Fordele

  • DU VIL FÅ PENGENE ALLEREDE SAMME DAG. Du vil altså modtage pengene med en straksoverførsel eller kontant, ligeså snart du har pantsat din genstand.
  • DET ER LET OG ENKELT. Et pantelån er udelukkende baseret på den værdi, som selve genstanden har. Der kommer altså ikke noget omkring indtægter, udgifter eller kredithistorie ind i billedet. Og dette også selvom man står i RKI.

Ulemper

  • DU KAN MISTE DIN GENSTAND. Hvis du enten ikke forlænger kontrakten eller får betalt pengene tilbage, med de renter der nu måtte være kommet på, så mister man værdigenstanden.

Sælg

Hvis du vælger at sælge din værdifulde vare mister du ejerskab af den vare ligeså snart pengene skifter hænder.

Fordele

  • DU KAN FÅ FLERE PENGE. Hvis du har forstand på det, og du sælger på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, så kan du potentielt få flere penge ud af det end ved at pantsætte.
  • DU BEHØVER IKKE AT KØBE DEN TILBAGE.

Ulemper

  • DET KAN TAGE LANG TID. Man aner ikke hvor lang tid, det kan ende med at tage, inden man får tilbudt den rigtige pris, og du bliver muligvis nødt til at gå på kompromis med prisen og din dyrebare tid.
  • AFSLAG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *