Gode råd til slynger og vugger til dit barn

Der er efterhånden flere og flere nybagte mødre, der vælger at bruge en slynge (eller stræklagen) til sit barn. Der kan være mange grund til, hvorfor slynger er gode er bruge og herunder finder du nogle af dem. For yderligere om slynger og vugger læs her https://sneglehuset.com/

Hvorfor bruge slynge? 

Først og fremmest er det en god idé at bruge slynge til at bære rundt på dit spædbarn, fordi det stimulerer barnets motoriske og empatiske evneudvikling. Desuden er det en fordel, fordi det samtidig giver dig som forældre en yderligere bevægefrihed, når du bærer på dit barn. Du har derfor både mulighed for at være tæt på dit barn samtidig med, at du har hænderne fri til at udføre dine gøremål. Du stimulerer ligeledes dit barns sanser ved at bære det i en slynge, herunder særligt hovedbalancen og følesansen, som er grunlaget for vores motoriske udvikling. 

Der findes et utal af slynger i forskellige former, farver og mønstre – og prisen på den populære slynge kan variere fra 950 til 1950 kr. Det kan for mange synes af meget, men de nybagte mødre, som har anvendt slynger, vil sige at det er pengene værd. 

Brug slyngen rigtigt 

Det er rigtig vigtigt, at du bruger slyngen korrekt. Dit barn skal bringes tæt ind på kroppen og helst med hovedet ind under din hage. Desuden skal barnet have frie luftveje og man skal kunne se barnet. Jo højere og tættere dit barn sidder i slyngen, jo mindre kropsbelastning forårsager slyngen. Sørg også for at sætte dig rigtig godt ind i slyngens strækbarhed.

Hvorfor bruge vugge? 

En vugge er mere end bare en seng for dit barn, da det er barnets første soveplads. Det er derfor rigtig vigtigt, at barnets vugge er et trygt og sikkert sted for dit barn at være. Fordelene ved vuggen frem for en tremmeseng er, at vuggen genskaber den følelse, som barnet genkender inde fra din mors mave. Det føles derfor meget trygt, afslappende og naturligt for dit barn at ligge i en vugge. Ikke nok med det, stimulerer vuggebevægelsen dit barnt ligevægtssans (balancesangen), som danner grundlag for hele barnets fremtidige motoriske udvikling og indlæring.  

Når du vælger en vugge er det vigtigt at have in mente, at barnet ikke bør have alt for meget plads omkring sig i dens vugge. Et barn skal først vænne sig til at være i den store verden, før den kan overskue at have en masse plads og bevægelighed omkring sig i sin vugge. Desuden bør barnet for en sikkerhedsskyld sove i sin vugge på samme værelse som jer, så i altid kan holde øje med barnet. 

For yderligere læs her https://sneglehuset.com/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *